Festivalkunstnar 2022

Siri Skjerve er årets festivalkunstnar under Stangvikfestivalen

Siri Skjerve

ANIMA

“Vi puster samme luft. Vi er dette stedet.

Skinn representerer både menneskets hud og dyret. Som et abjekt, en løsrevet del av oss selv. En påminnelse om vår egen opprinnelse, grense mot verden og vår forgjengelighet. Skinnet og huden visualiserer refleksjoner om oss mennesker sett fra avstand og tvingende tett på. Et visuelt språk som tilhører menneskekroppen, er kropp, og samtidig fremmedgjort.”

Siri Skjerve er utdanna master i kunst frå Kunsthøgskolen i Bergen, og har i fleire år utforska hud og naturgarva skinn som kunstnerisk materiale. Ho bor og jobbar i Todalen, og driv ein praksis som i hovudsak baserer seg på skinn frå lokale jaktlag. Ho har tidlegare stilt ut ved blant anna Møre og Romsdal kunstsenter, Sørlandets Kunstmuseum, Østfold kunstsenter, Buskerud kunstsenter, KUBE, Trøndelag senter for samtidskunst og Rogaland kunstsenter. Arbeida hennar er innkjøpt av Kunstmuseet KUBE og Innkjøpsfondet for norsk kunsthåndverk, til KODE.

Siri Skjerve har motteke Møre og Romsdal kunstsenters produksjonsstipend frå Bildende Kunstneres Hjelpefond og fordjupingsstipend frå Norske Kunsthåndverkere.

Siste poster
Follow Me

Get new content delivered directly to your inbox.

Reklame